25. maj 2024
Siden sidst
Tak til Pia - Februar
Her for Pia overrakt en kurv med lækkerier efter hendes tid i bestyrelsen.
Pia siger tak for en spænende tid i bestyrelsen som regionsleder.
Miljø-kit - Oktober
Der er nu investeret i 3 Miljø-kit.
Der gerne skulle fordeles i regionen.
Ib Nielsen, Rico L Nielsen og Jørn Thomsen skulle gerne i løbet af oktober måned få det udleveret.
Bestyrelsens tanke er, at de tages med til kørsel i terrænet. Skal der køres i terræn, og ingen af overnævnte har mulighed for at komme den dag, kan der tales med den der bor tættest på for at aftale mulighed for afhentning til arrangementet.
Juletræer, skovnisser, fåresuppe og Land Rovers - December 13
Juletræer, skovnisser, fåresuppe og Land Rovers
Søndag d. 8. december var dagen for Årets Juletræstur i region Nordjylland.

Kl. 9.

Vejret var ikke det mest opmuntrende. For een gang skyld var 'Vor Herre i Himlen' ikke helt opmærksom på dette planlagte arrangement i region Nordjylland....men lad gå denne ene gang!

Værre var, at Årets Slikposer kort før afgang var tæt på at strande syd for fjorden pga. sygdom i klubben!

Men endnu engang viste Land Rover-folket sig fra deres bedste side, og en redningsaktion blev iværksat i allersidste øjeblik, - dog ved hjælp af et par borgergryder.....men det var ok - lige i det her tilfælde ihvertfald!

Ialt mødte tolv Land Rovere - og de ovennævnte borgergryder - op på markedspladsen i Hjallerup. FLOT!

En mindre gruppe var dog lidt forsinket - for det er faktisk langt fra alle Nordjyder, der besøger det store Hjallerup Marked hvert år.

En lille gruppe medlemmer tog derfor først en tur rundt på græsarealerne i et nærliggende villakvarter, og derefter lidt forvirret videre ud til motorvejsafkørslen mod Fr. Havn - for tilsidst at gøre HOLD!
Da det endelig gik op for de vildfarende medlemmer, at INGEN af dem anede, hvor markedspladsen var!?! - ja, så greb den ansvarsbevidste Regionsformand Hr. Muddermester Svendsen sin spritnye Iphone 4, fandt en passende navigations-abb - og de var alle reddet!

Kl. 10 (....skulle det ha været i hvertfald...!)

Det var vådt, koldt og blæsende - og med duggede ruder forlod de tolv Land Rovere markedspladsen, og dagens greenlanding, arrangeret af Jørn Thomsen og frue, var nu igang.

Turen gik gennem det smukke kuperede landskab med gamle møller, smukke søer, krogede alleer, charmerende landsbyer, legendarisk travbane, havneby med fine toiletter - og selvfølgelig Dronninglund Storskov.

Serie-biler har som alle jo ved, deres helt eget drilske "Jeg", og bedst som hyggen var ved at sprede sig blandt folket på turens første stop, begyndte Regionformandens parkerede seriebil "Bertha" pludselig at TUUUUUUUDE!!!! Altså med hornet. Helt af sig selv! Heldigvis var veteranen Hr. William hurtig til handling og fik meget målrettet rykket relæet ud! Det blev istedet puttet i Svendsens brystlomme, og snart kunne de muntre samtaler genoptages, og hyggen fortsat sprede sig.

kl. 11.30

Halvvejs på turen blev et - anonymt - medlem til sin kæmpe store overraskelse pludselig opmærksom på, at brændstof-måleren på Land Roveren viste: SNART TOM!!!!

Der blev panisk kaldt over walkien op til Jørn Thomsen.

Land Rover-ejer Rico Nielsen alias Mr. Bad Ass, Lild Strand, Nordvestylland, Danmark:
"JØRN! HVOR LANGT VÆK ER DEN NÆRMESTE TANKSTATION?????!!!"......
Greenlanding-arrangør Jørn Thomsen:
"LANGT!"

Efter en alt for lang, men tilgengæld mindre seriøs dialog på kanal 16 førte det til en omlægning af ruten - indenom Dronninglund, og det anonyme medlem kunne nu gennemføre hele turen. (Om det pågældende medlem blev lidt mindre efter denne episode vides ikke med sikkerhed....men helt væk bliver dette medlem aldrig. Det er før blevet bevist.)

Tættere på kl.12, end på kl.13.

Jeg sidder stadig og tænker på, om det var 'Bodil' eller skovnissen der - næsten - var skyld i lidt panik ved Greeenlandingens afslutning?? men et par meget store grantræer var ihvertfald væltet tværs ud over skovvejen, og det fik hurtigt Land Rover-folket ud af bilerne for at se på udfordringerne. Heldigvis var der masser af plads til at køre udenom, og det gjorde de så - fordi de kan.

Jeg vil godt lige her minde os alle om:
Hvor var det dog godt, at borgergryderne var blevet holdende tilbage på markedspladsen! For sådan nogle uventede store forhindringer som vi pludselig stod overfor her, ville slet slet ikke ha været muligt at komme igennem med dem på slæb! Det havde jo resulteret i en frygtelig masse materiel skade!
Dette er ALTID meget vigtigt at gøre opmærksom på og understrege sådanne tilfælde - i tide, og i utide!!

Tæt på kl.13.

Efter et par timers greenlanding nåede vi så til årets juletræs-fældning, og både voksne og børn og hunde væltede alle lykkelige ud af deres Land Rovere.

Og træerne var virkelig flotte, så alle fandt hurtigt et passende juletræ - og så skulle træerne jo bare læsses.
Nogle var dog mere forberedt end andre - og nogle havde flere træer på taget end andre. Men snart var alle klar til Glögg, æbleskiver, slik og fåresuppe!

Jørn førte os dybt ind i skoven ad krogede og smalle skovveje. Og nærmest som i en scene til Mummitroldene endte vi inde ved en meget charmerende lille hytte omgivet at egetræer og grantræer, og med masser af mos i skovbunden.

Fru Thomsen, Mette, havde allerede tændt bål og gjort klar med lune æbleskiver - godt nok vha. en borgergryde, ......men det var ok - lige i det her tilfælde ihvertfald!

Det er som om, at Land Rover-folket bliver lidt mere lykkelig af at tænde noget ild. Snart var der godt gang i både bål, to Kelly Kettles, et gasblus og adskillige stearinlys omkring og i den lille hytte, - og der blevet lunet lækkerier og lavet kaffe til rigtig mange mennesker!

Alle nød tydeligvis at være langt væk fra hverdagens faste, trygge, lune rammer. For trods det våde og noget kolde vejr stod alle ude under åben himmel - og blev ret våde og kolde! Den fine pressening, som Jørn så betænksomt fik sat op, blev slet ikke benyttet. Og det har intet med dumhed at gøre, men tilgengæld med ægte primitiv Land Rover-off-road-udeliv-ryste-sammen-rå-hygge at gøre!

Snakken gik - tiden gik, og der blev spist og drukket godt. Stemningen var rigtig go!

Kl. 14.30

Et træt Land Rover-folk takkede af for denne gang. Dog skulle der lige udveksles et par sidedøre, og byttes rundt på et par juletræer - men så gik det også stille hjemad.

Det havde været en dag fuld af latter og dejlige oplevelser - SAMMEN.

Tak til Jørn og Mette.
juletur
Banebygger dag - Oktober 2013
Ved 10 tiden var vi 7 biler parkeret i solskin ved den lille skov på Åholmvej.
Et medlem havde også en lille 4wd frontlæsser med.
Vi gik banen rundt og så på de opgaver, der var for dagen. Det var planlagt at der skulle laves 2 grøfter, som skal passeres diagonalt, der var også et hjørne af en gammel bygning som skulle brydes ned, endelig skulle der laves et stykke med pukler, 3 der passer til 90" og 3 til 110".
Der var overflod af kædesave, så 2 gik i gang med at save nogle af de fældede træer op til brænde til vores bålsted og en gik rundt og studsede træer der er for tæt på bilerne.
Jan med frontlæseren gik igang med at fjerne hushjørnet og derefter jævnede han på et sving, der går ud mod en sået mark. Kl. 11.00 kom der en minigraver, som vi havde aftale med til grøfter og pukler.
Vi var færdige med de forskellige opgaver ved 12 tiden, hvor vi grillede og lavede et lille bål. Efter maden var det tid at afprøve de nye tiltag.
Det er en fin skovbane og puklerne giver max udsving i affjedringen. Jens, som ejer skoven, + børn fik nogle ture på banen og var begejstrede. Vi fik også sat en 90" og en 110" fast i mudder hullet, så der var gang i lidt bjærgning med strop.
Dagen sluttede ca. 15.30
Thomas
Hvorup - September 2013
Så fi vi endnu en mulighed for at køre i øvelses terrænet, og det var der rigtig mange som udnyttede, jeg talte 20 biler, men det kan da godt være der var et par stykker mere.
Udover at køre ud i terænnet på egen hånd, var det også muligt at fosøge sig med lidt trail.
Grillen blev tændt, og der var straks kø, alle skulle lige have stegt de medbragte pølser og brød.
Bag efter ´blev det demostreretm hvordan man brugte en kaste blok og et reb til at trække en bil fri.
Alt i alt en pragtfuld dag.
logo
Regionalforsamling 2013 - Februar 2013
Så er årets regionalforsamling overstået, og der var igen mulighed for at bruge sin indflydelse.
Referatet kan senere ses her på siden.
Tak til Hanna Færregaard Andersen for hendes aktive tid i bestyrelsen, de øvrige nyheder må i se i referatet, sådan går det når man ikke dukker op til regionalforsamlingen! :-)

se billede 1 fra regionalforsamlingen


se billede 2 fra regionalforsamlingen
Regionalforsamling 2013
Kvindekørsel - 17. marts 2012
Dagens kvindekørsel på Mettes mark, var en kanon dag. 8 hunkønsvæsner og Ib som ene hane, havde en rigtig god dag hvor vi fik prøvet lidt af vores bilers mulighedder ofroad. Som dagen skred frem blev pigerne mere og mere modige.
Anja Post Jensen har lagt fotos og vidioklip på nettet, måske dur dette link.

https://picasaweb.google.com/102976451616371973103/KvindekRselPaMettesMark#

Mette havde lavet både morgenkaffe og middagsmad til hele flokken, og en stoe tak til Mette for lån af marken, mad og husly og også en stor tak til Ib som den tålmodige instruktør.
hilsen Hanna
Henriette på toppen
værkstedsdag - 3.marts 2012
Værkstedsdag hos Svendsen i Halvrimmen. Klubtraileren fik en lavet lidt, og vi kikke lidt på hvad der er af værktøj. Husk at klubtraileren også er din i kraft af dit medlemsskab. Så fik vi også hilst et på et nyt medlem fra Hobrokanten.
Rico og Gert
"Kend din bil" - 21. januar 2012
Lørdag d. 21. januar havde vi ”Kend din bil” dag hos Hanna og Gert i Dokkedal. Det er en ny form for arrangement som vi var meget spændte på hvordan roverfolket ville modtage. Der kom rigtigt mange i løbet af dage, tror over 20 biler. Benny Post Jensen havde tre biler på liften en Seriebil en Defender og en Range Rover. Her blev der fortalt om bl.a vadedybter i terrænet og andet godt fra den grønne bog til tærrænbeviset. Spændende var det især at se den fine ombyggede Range Rover som Lars og Tom har brugt rigtigt mange timer på. Vi havde også besøg fra firmaet Autotec som fortalte om muligheder inden for strømbesparende LED arbejdsbelysning. Jan og Henriette fik skiftet undervognen på deres nye 90” så nu er den lige så højbenet som en EMU struds, så nu håber vi bare bilen ikke stikker hoved i busken, men at den vil give os andre baghjul. En lidt kold dag i værkstedet, og grill af medbragte pølser i snevejr.
RR på liften
Kørsel med Familier med kræftramte børn - Maj
Så gjorde vi det igen og hvor var det fedt. Den 31. maj var vi i Hvorup Øvelsesterræn sammen med Familier med kræftramte børn. Efter lidt skriven frem og tilbage mellem Kasernen, Morten og Kurt(formand) blev datoen sat og alle gik bare og ventede. Da tiden nærmede sig gik planlægningen i gang. Vi havde nogle erfaringer fra sidste år der jo selvfølgelig hjalp ved planlægningen og alt blev sat på skinner. Det eneste vi ikke kunne planlægge var vejret men det viste sig fra den gode side. Der var høj sol og sandflugt hele dagen og alle blev lidt beskidte. Som noget ekstra til eventuelt ventetid var der en smed med hvor ungerne kunne prøve at smede bla. knive.
Tv nord var ude at filme og der var et kort inddrag om aftenen. Nordjyske var også omkring og samle materiale til en artikel.
I år var der tilmeldt 150 mennesker fra foreningen og vi var en hel del fra klubben til bilerne og det praktiske arbejde på dagen.
Militæret stillede med 4 køretøjer - en GD, en MAN 18,en UNIMOG og en SISU ambulance og vi stillede med 20 rovere i alle afskygninger. Der var nye og gamle, store og små og åbne og lukkede. Rasmussen fra Brovst lavede en fin udstilling med cykler, biler og tilbehør og der var nogle fædre der måtte gi ungerne ret i at sådan en bil skal vi ha. I takt med at familierne kom, blev der flere og flere røde bluser i terrænet for Spar nord havde nemlig igen i år sponcereret arrangementet. Denne gang med penge og flotte røde trøjer med logo - Spar Nord på maven og Familier med kræftramte børn og reg. Nordjylland på ryggen. De var rigtig flotte.
Dagen startede med en officiel velkomst af Jesper Svarre (militæret) og Kurt. Derefter gik turen rundt i terrænet på en rute alle kunne klare. Så var der frikørsel og bogstavjagt resten af formiddagen og alle morede sig med at finde bogstaver rundt i terrænet og gætte hvad for et ord de dannede. Der var også nogle biler der var så heldige at finde lidt vand i terrænet og ungerne nød at se mudderet sprøjte.
Til middag havde Annette og co. forberedt de lækreste burgere og grillpølser og til dessert var der is sponsoreret af Ryå is. Der var mad til mange mange mennesker og der var ikke nogen der gik sultne fra bordet. Under og efter isen var der trylleshow for børnene. Tryllekunstneren var en ung mand på kun 11 år men det var et rigtig godt show. Så var der præmier fra bogstavjagten og de 3 der blev udtrukket blandt de rigtige svar fik en flot rygsæk sponsoreret af Tour Sport.
Så var der frikørsel igen samtidig med lidt gymkahna hvor børnene var co-drivers. De skulle flytte krus på portene i banen, dirigere chaufføren med bind for øjnene gennem en bane, de skulle dirigere mens chaufføren bakkede hen til en pind som de ikke måtte ramme og de skulle dirigere forenden af bilen hen over en målskive hvor de skulle ramme midten.
Da klokken blev 15 skulle vi til at stoppe men det var slet ikke nemt for børnene skulle lige ha den sidste tur inden de skulle hjem men til sidst blev Land ”råberen” (megafon) fundet frem og der blev uddelt pokaler til de 3 bedste i gynkahnaen. Derefter sagde vi tak for i dag og hele foreningen sagde tak for dagen og håbede at vi ville se dem igen til næste år. Og det vil vi da selvfølgelig.
Når sådan et arrangement løber af staben på den måde er det dejlig at være medlem af en klub der kan sprede så meget glæde for andre samtidig med at vi morer os og får vist vores biler og kunne frem. Det er noget vi kan være rigtig stolt af.
Gymkana (Foto A Kallehauge)
Strandtur - Maj 08
Mødested: Svinkløv strand.


Vi mødtes, 10 biler, foran Svinkløv Badehotel.


Til start, kørte vi op til et udsigtspunkt – Svinkklovene , hvorfra man havde en flot udsigt ud over Vesterhavet.
Vi kørte videre, i strålende solskin, mod Ejstrup strand, hvor vi startede turen på stranden.

Straks efter nedkørslen til stranden, fik vi at vide, at en bil sad fast. Det viste sig, at være en tysk bil, der, da vi kom til assistance, havde siddet fast i 2 timer. Land-Roverne havde udstyret i orden, så det varede ikke længe, før de kom fri. Et øjeblik efter, sad de fast igen, men hjælpen var nær! Det tyske ægtepar, takkede mange gange. Deres plan var – efter sigende – at fortætte, men efter at have siddet fast, vendte de om.


Efter frokosten, der blev nydt direkte på stranden, kørte vi videre mod Løkken, og kom til nogle gamle 2. Verdenskrig-bunkers, og disse blev undersøgt.

Nogle af os benyttede pausen til at dyppe tæerne.


Vi fortsatte og kom igennem Liver Å. Der var ikke så meget vand i, så det skabte ingen problemer.De resterende af os kørte mod Tornby camping, hvor vi skulle overnatte.

Vi havde en hyggelig aften. Dagens gode vejr fortsatte, så vi sad ude, og hyggede os, til langt ud på aftenen.


Dagen efter fortsatte vi videre nordpå. Det stødte nogle flere biler til, så vi endte med at være 5 biler (4,5 biler. Kims kammerat kom i en personbil)


Små og større vandløb, blev forceret i fin stil, dog skabte Uggerby Å, nogle problemer.

Jens Ottesen bil gik i stå, men det lykkedes ham heldigvis, at få bilen i gang igen. Ib var ellers i fuld gang med at finde tov og lignende, til at trække ham op, men det blev ikke nødvendigt.


Pludselig spang Bo Falch i bølgen blå. Vi blev noget overraskede, da vandet var ret koldt. Da han kom op, opdagede han, at vi ikke havde taget billede af ham, så han hoppede i igen.


Vi kørte videre til Råbjerg mile, hvor vi nød solen og lidt at drikke. Der var et par stykker, der gik op på milen, men de fleste af os, blev nede.

Efter en hyggelig sludder og snak om weekenden, skiltes vi, og kørte hjem.


Tatiane Petersen.
Freelander i Liver Å
Sommerfest i Hvorup - juni
Den 16-17. juni. holdt vi sommerfest i terrænet i Hvorup. Det var en meget meget våd fornøjelse men rigtig hyggelig. Da vi ankom lørdag stod det ned i stænger og der var ikke udsyn til meget opklaring. Vi håbede og mens vi gjorde det tog vi en tur en tur rundt i området hvor vi fik set det område som vi ikke plejer at køre i men gerne må. Efter rundturen regnede det stadig men der skulle jo rejses telte og så videre så vi måtte ud i regnen igen. Stykket vi havde camp på var en gammel gårdsplads og militæret havde heldigvis ikke bombet laden og den var forholdsvis tæt. Det var vi glade for, for der kunne vi lige sidde og spise i samlet flok og fik grillet kødet uden iblødsætning. Det var rigtig hyggeligt med levende lys og regnens trommen på taget. Det blev ret sent inden alle var klar til at gå i seng efter en gang vin smagning (tak Martin). Lørdag var terrænet ganske udmærket og der var mange ude og få rørt de stive hjul men søndag var der kommet MUDDER. Det var blevet rigtig godt med både vandhul og mudderhul, der var flere der skulle hjem og vaske biler og der var en enkelt (Ib) som lige skulle ha tømt lygterne inden hjemturen. Under alle gennemkørslerne i vandhullerne lykkedes det Ib at få en lille salamander op at køre, den var vist glad for selv at få lov til at svømme hjem igen. Det blev til den helt store legeplads hvor der skulle spilles og trækkes flere gange. Der var i løbet af weekenden kun tørvejr mens vi spiste rundstykker søndag morgen men det var alligevel en rigtig god oplevelse.
Tørvejr i laden
Strandtur i Pinsen - Maj 2007
Igen i år var den tilbagevendende strandtur en stor succes med 11 startende biler, flere stødte til under vejs. Vi startede ud fra Ejstrup Strand ved Tranum lørdag middag og kørte nord på. Blå himmel og høj sol. Der blev gjort holdt ved alle iskioske der måtte være åben, samt bunkerne nord for Løkken, Rubjerg Fyr og Mårup Kirke. Alle biler krydsede Liver Å i fin stil og fik skyllet undervognen. Traditionen tro overnattede vi i Tornby. Søndag startede vi kl. 10.30 og kørte på stranden lige uden for Hirtshals mod Uggerby Å som vi alle ligeledes krydsede uden problemer. Efter en velfortjent is ved "Den blå kiosk" i Tversted fortsatte vi til Råbjerg Mile kun afbrudt af et enkelt holdt ved stensletten. Vi nåede Grenen ved tre-tiden. Vi må nok forvente at det er sidste gang vi har mulighed for at kører helt ud på spidsen, da der forventes en fredning af området med tilhørende afspærringer og forbud... Nu må vi se!
Liver Å
Værkstedsdag - maj 2007
Der blev snakket, drukket kaffe og sparket dæk. Værktøjstraileren blev der ryddet op i. Der var dog en enkelt der fik skiftet olie på moteren..
"Hvor sidder den?"
Hvorup - kørsel med kræftramte børn og deres søskende - April-2007
En kanon dag i Hvorup hvor det primære var at give børnene en oplevelse ud over det sædvanlige. Noget tyder på at det lykkedes.
For der er på tale at arrangere det igen til næste år.

Se flere billeder fra dage klik her Se flere billeder fra dage klik herFølgende artikkel er sendt til Nordjyske


Foreningen »Familien med kræft ramte børn« har i samarbejde med Hvorup Kaserne og Dansk Land Rover Klub region Nordjylland givet kræft ramte børn og deres søskende en dag med oplevelser ud over det sædvanlige.
En tur rund i terrænet i Hvorup og efterfølgende et bogstav rebus løb.
Hver enkelt deltager fik et diplom og en gave sponseret af Spar Nord og Team Bertelsen. Efterfølgende var der IS til alle sponseret af Ryå IS
Expert i Brovst, havde stille nogle fladskærme op, hvor der kørte nogle DVD’er med materialer fra Land Rover klubbens arrangementer og tegnefilm til de mindste.

Dagen forløb rolig med masser af oplevelser for børn og voksne, en enkelt bil sad fast, og måtte trækkes fri, lidt mopperi var der plads til fra »Land-Rover folket« da det selvfølgelig var kasernens Geländewagen der sad fast (ikke en Land Rover)
Militæret stillede ud over Geländewagen også med Pironja Ambulance (muligvis ikke rigtig stavet) og en Eagel

Foreningen »Familier med kræftramte børn« stod for forplejning alt fra kaffe, vand slik og ved middagstid burgere.
På spørgsmålet til Kurt Hansen, formanden for FMKB, hvad sådan en dag giver børnene?
Svarer han, frem for alt en oplevelse, der også sætter fokus på andet en sygdommen, især handler det også om søskende, de kan under et sådant arrangement også komme i fokus og det er der ofte brug for!
Foreningen holder også andre lukkede arrangementer i blandt andet Legoland, og Djurs Sommerland, ofte inden den officielle åbnings sæson.
Man er ikke i tvivl om at de frivillige her har stor empatisk indsigt, og i den grad søger at hjælpe de familier som bliver udsat for denne frygtelige sygdom, flere af de tilstedeværende havde været igennem nogle personlige oplevelser, som efterfølgende har givet dem overskud og lyst til at gøre og være noget for andre.
Foreningen har på landsplan 1800 medlemmer.

Dansk Land Rover Klub region nordjylland vil efterfølgende evaluere, og skulle der være stemning om evt, at gøre dette til en tradition, stiller foreningens medlemmer sikkert gerne op igen og giver børnene en dag med oplevelser ud over det sædvanlige udtaler Regionsleder Ib Nilsen.


Til dagens arrangement var der tilmeldt 131 deltagere heraf er ca. Halvdelen børn.


Se mere om FMKB på www.fmkb.dk
Jeg er klar syntes den lille pige at tænke
Jul på slottet - December
Ja så har vi været en tur På Dronninglund slot,Der var mange mennesker og godt gang i handlen.
Vi takker Regionen,for en hyggelig eftermiddag med både gløg og varme æbleskiver..
På lidt afstand
Aarssynshal - 21 Oktober
Aars Synshal slog dørene op, for os of fortalte en masse om syn af ens Landrover.
Vi kunne stille spørgsmål, og fik da også en masse svar.
Nogle af svarene, kan læses i Oasen..

Vi sender en tk til Aars syns hal for et godt arrangement..

Fra Hvoruo
Hvorup - 19 November
Så var vi endnu en gang i terrænet, rigtig flot deltagelse, en dag med masser af begivenheder.
Se de gode billeder,som Peter har sat ind.
ned ad bakke
Temadag - 7 Oktober
Kim har afholdt Temadag,hvor man kunne lære at lave et splitlader system.
Kim Kom med den melding at arrangementet var godt besøgt og man viste stor interesse for emnet..
Kims Bil
Hvorup - September
Så var der kørsel i Hvorup endnu en gang, vejret var med os og det var medlemmerne så sandelig også, der var massere af udfordringer, medn både sand vand og mudder, godt 20 biler drønene rundt i terrænet og satte sig fast og måtte hjælpes op, ja selvfølgelig ikke alle sammen ,men et par stykker, blev da spillet fri.
Der var også gang i vores instruktøre, de fik uddelt en del terrænbeviser
Spilles fri
Ertebølle - September
Så er weekenden i Ertebølle, løbet af stablen.
Alt i alt var 7 medlems nummer repræsenteret, i løbet af weekenden, Fredag aften var vi 10 personer til aften hygge.
Lørdag tog vi afsked med Phillipsen,som drog videre lørdag formiddag,bagefter var vi 3 biler på tur ud i det grønne, hvor Rene Nielsen førte os hjemme vant rundt. Ved Aars skov tog vi holdt og spiste frokost, så var vi en tur ude og score kasketter og nøgle ringe,mens vi så på skovmaskiner..
På vejen tilbage til Ertebøllecamping, var vi et smut inde ved Andre og Mona, og bese deres nye egendom, fik kaffe og kage..
Så spiste vi aftensmad sammen, i pladsens tvstue..
Om aftenen kom Karl og Henriette på besøg, og vi fik snakket og hygget..
Søndag formiddag tog vi en rundtur på pladsen, og gik en tur ned til fjorden, inden vi tjekkede ud og kørte ud til Karlog Mette, hvor vi spiste fælles frokost og bafefter sluttede weekenden ,med at køre lidt på Mettes mark..
Hos Karl og Mette
Landsstævne. - Juli
I år var vi så mange Nordjyder, til Landsarrengement at vi kunne deltage i Trophy.
Men inden vi nåede til Fredag hvor det var Trophy dag, deltog i masser af greenlanding og andre spændende ting.
Det var simpelhen så kanont, at det ikke kan skrives om.
Men i kan kikke på billeder og læse det nye Mega udgave af Oasen og se hvad I gik glip af..
Bane 8
Sommerfest - juni 2006
Så blev der holdt sommer fest, hos Regions Lederen, IB.
Der var mulighed for at komme Fredag,men der fleste valgte nu at komme Lørdag formiddag, da de fleste holdt skt.hans i familliens skød.
Nå men vel nede ved ib, blev campingvogn og camplet + telte sat op, og der efter kørte vi ud på en dejlig greenlanding tur, hvor vi spiste frokost i det grønne, efter denne tur, var vi et smut ude at kører spændende ,på en af kommunens fyld pladser. Vi var også ude at vise, en flok som holdt polterarbend, hvordan man kører rigtig 4x4 ..
Vel hjemme hos ib om aftenen, blev grillerne tændt og vi dækkede op med mad snacks og drikke varer og så fortalte vi ellers sande og nok mindre sande historier til langt ude på natten.
Næste formiddag samledes vi om morgen bordet, hvor vi fik rundstykkerog Kaffe. Da telte og campingvog var pakket kørte vi hver til sit..Men det var bestemt en dejlig weekend.
Frokost
Trophy - juni 2006
10 Juni var der 2 bils Trophy, på Mettes mark.
Vi har desværre ikke fået en rapport fra deltagerne om hvordan det var så nyd billederne i albumet og dan selv et indtryk. Men en ting er sikkert, alle som var med havde det rigtigt sjovt..
det er sjovt
Strandtur - Juni 2006
3-4 juni holdt vi vores årlige strandtur.
Vi mødtes ved Klim strand og kørte der ud af, nu er det jo strandtur, så ja vi så en masse strand og fik taget nogle sjove billeder og nogle pæne osv.
Der blev holdt tisse pause ved Blokhus og vi fortsatte mod Løkken, inden vi nåede så langt, fik vi selskab af 2 biler . Ved løkken kørte vi af strande og ind til en lukket p.plads, hvor vi spiste frokost og snakkede.

Så igen ned til stranden og afsted,vi stoppede først da vi nåede Liver Å.
Den var så dyb, at ingen havde lyst til at kører igennem den, så måtte vi tilbage og kørte en herlig greenlanding tur, resten af vejen til Tornby strand Camping, hvor der blev sat bag telt og tag telt ,læ hegn op.

Vi tændte op i Kallehauges hænge grill , og satte bordene sammen og så blev der ellers snakket og hygget grillet og spist.
Hvor sent det blev tja??
Næste formiddag gik turen videre mod Skagen, vi strarede med en greenlanding tur fra Tornby til Tversted, ved Tversted kørte vi lige ud og kikke de på uggerby Å, phy-ha den var dyb.
Så kørte vi til Kandestederne ad stranden og der kørte vi op til hovedvejen og mod Skagen, i Skagen var vi på grenen og køre og bagefter på havne rundfart, hvor Helge jo er hjemmevant og viste rundt.
Her sluttede turen og nogle blev og andre kørte hjem..
Uggerby Å
Greenlanding - Maj
Den 13 Maj , deltog vi på en greenlanding tur, som Kim Horsevad havede stået for.
Vi startede turen ved slette strand, og drog afsted i kollone kørsel, første stop var ved Bovbjerg, hvor vi fik strakt benene og både set på plantevæksten og ud over havet,men det blæste meget, så vi kørte lidt længere indad i landet og fandt en parkeringsplads i udkanten af vejlerne, der indtog vi vores frokost kikkede lidt på naturen og snakkede en del.
Ture kørte videre og vi tog holdt og kunne gå en tur ud i sivskoven, ja det lyder sjovt, men det var det også og bestem ikke noget man gør tit, nå videre igen ud af små veje til vi kom tilen større dæmning med vand til begge sider, der tog vi holdt og kunne nyde vandet og fulgle livet. lufte hunden osv. Nu havde vi kørt i flere timer, og det havde bestem været turen værd, så da vi nåede ud til en større vej tog Kim holdt og takkede for deltagelse og forklarede at turen ikke var længere, nu var det op til hver sær at finde hjem igen
Highlift og spil - April 06
Ja så har der været Temadag hos Kim.
Helge - Ib og Kim øsede ud af deres erfaringer, i at betjene et spil og bruge en highlift.
Både Helge og Kim havde også en masse, viden om sikkerhed, ang det grej man bruger, i forbindelse med en bjergning, så som reb, wire - sjekler osv.
Vi havde en rigtig god og lærerig dag, med høj sol på himmelen. 8 biler var til stede, gå ind på billede arkivet og se billederne..
Så spilles der
Hvorup - Marts 06
Hvorup 12/3-06.

Så oprandt dagen hvor der var kørsel i Hvorup.
Det blev til et wow arrangement, i hvertfald set fra bestyrelsen side.
Der kom ca. 25 biler og deltog .
Et nyere medlem Jesper havde arrangeret at, KFUM kom med deres ”rullemarie”
Og solgte pølser og drikkevare, lidt sødt til ganen kunne man vist også få.
Der blev kørt og snakket ,spist og kikket biler, et par kølerhjelme var vist også åbnet,
Så det var et rigtig LR arrangement.
Vi håber at se rigtig mange af jer, til klub arrangementerne frem over.

Anne.
Hvorup 12/3 06
Værkstedsdag - Marts 06
Lørdag den 4. var der værkstedsdag, som blev holdt ved Rene Nielsen, som har " Din skov og havemand " der har et meget fint værksted, med varme . Der var meget flot frem møde, 13 biler. Der blev skruet en del, Rene fik lavet bremser på hans range. Der kom ny udstødning på Leo`s 110´ og Helge fik lavet, så han kunne se ud af ruden på hjemturen . Der blev også gået godt til de varme pølser, og den varme nybagte kage .
Ib
Værkstedet
Værkstedsdag - Febuar 06
Ja så har vi holdt værkstedsdag igen, denne gang hos Kallehauge.
4 medlemmer dukkede op, 2 af den havde vi ikke set noget til længe, så det var dejligt at få hilst på dem igen.

En enkelt fik sig et (nyt) batteri, men ellere blev der mest, snakket og drukket kaffe, til langt ud på eftermiddagen.

Af biler var der en RR, en 90 og en 88, og så en Touran, ejerens 88, stod pænt inde og måtte vist ikke komme ud i det grimme vejr ( thi hi)
11/02-06.
Mettes Mark - December
10/12-05

Mettes mark.

Ja så oprandt dagen hvor vi skulle ud til Mette og Karl og køre på deres mark.
Ib har tidligere været derude, og grave lidt huller, så vi var spændt på hvor mange udfordringer der var i det.
Det blev en hyggelig dag hvor kørslen blev mere og mere spændende som hullerne blev kørt til og vejret gjorde mere mudrede.
5 biler og 7 chauffører, hyggede sig trods vejret, Mette invitere ind til Lune æbleskiver og gløgg og kaffe og ja lidt kage var der også.

Et par gutter i en MC Glende-wagen, var lige et smut og kikke på. Da det ikke var muligt at med så kort varsel at give tilladelse til at de måtte køre, fik de som plaster på såret en ordentlig prøve tur i Bennys 90 og Helges RR. (Som Passager.)

En alt i alt god og hyggelig dag, som får en lyst til selv at få sig en mark med huller og sand dynger.
Det er helt sikker et arrangement som skal gentages på et senere tidspunkt.
Tak til Mette og Karl.
Fra Mettes mark
Julefrokost - December
Julefrokost.
04/12-05

Så har klubbens julefrokost været afholdt.
Vi var fjorten personer, fordelt på 8 biler, som syntes det kunne være hyggeligt at møde op.
Vi mødtes ved 13 tiden på Tylstrup kro, vi blev beværtiget med et dejligt tag selv bord, med diverse retter som hører julen til.
Snakken gik omkring bordet om klubben og året som var gået, nye arrangementer som kunne tænkes og ja alt muligt andet end klub. Man har vel også andre interesser.
Dækket bord
Nysum mudder grav - Novenber 2005
Lørdag d. 19. november var der terrænkørsel i Nysum grusgrav. Der havde været
nattefrost, men morgensolen gjorde sit til at tø det øverste lag jord og sand
op, så der var ganske glat flere steder. Der blev kørt fra morgenstunden, og
senere på dagen foretog Ib og Helge instruktioner i terrænkørsel i hver sin
bil. Der blev dog kun udstedt terrænbeviser til de to chauffører, som Helge
instruerede (Thomas og hans kæreste), da der tidligt gik en stikaksel på
Jespers toyota-inficerede 88” 2a, som Ib var instruktør i.
Øvrige vigtige begivenheder var en meget talentfuld fastkørsel foretaget af Ib.
Der blev ’spillet’ med to ankerbiler på én gang med det resultat, at wiren
sprang flere gange. Undervejs knækkede Henrik et kardankryds, så han kørte hjem
med forhjuls-WD. Mens kardannnen blev pillet af, rullede Helge sig i ’plutten’
for at undgå sin EGEN rangie, som nogen ikke havde trukket håndbremsen
ordentligt i. Efter at have tørret mudderet af ydersiden af sit tøj (ifølge
Helge selv var der stadig mudder på indersiden) kørte han 30 meter og satte sig
dygtigt fast. Henrik kom tilbage med en traktor, som han efter slid og møge
havde held til at trække Ib fri med. Helge sad ikke helt så uhjælpeligt fast,
og da alle var fri, satte Henrik traktoren fast en meter fra, hvor Ib havde
siddet. Ib spillede traktoren fri med sin ellers noget korte wire, hvorefter
både Ib og Henrik skyndte sig at få deres køretøjer på fast grund.
I alt en begivenhedsrig dag med høj sol og udfordringer nok til alle. Der blev
taget billeder med flere forskellige kameratelefoner, som vi håber at se mere
til senere.

Jesper, 7163
Ib ubehjælpligt fast
Værkstedsdag - 15 Oktober
Ib Nielsen var vært for den månedlige værksteds dag.
På temaet var walki, men det var nu ikke det som trak medlemmerne til , de var mere interesserede i at få en god snak og sparke lidt dæk.7 medlemmer var mødt op.
Ib fik taget en masse gode billeder, men desværre har jeg ikke nogen i skrivende stund.
Men de vil komme i billede arkivet på hjemmesiden..
Johns
SjelleAuto - 8 Oktober

Denne dag tilbragte vi i selskab med Team Bertelsen.
Formiddagen startede i Sjelle, hvor Bertelsen var vært ved en kop kaffe og noget brød.
De viste os rundt på matriklen og bød på en prøve tur i en ny Landrover, det var lige sagen , men desværre er sådan en meget dyr.
Men helt tomhændede, behøvede vi da ikke at tage der fra, da de selvfølgelig også havde fundet nogle gode tilbud til os. Vi sluttede besøget af med, lidt spændende kørsel i Bertelsens grusgrav ved Randers.
Vi takker mange gange for en rigtig god dag..
Ib og Helge i bertelsens baghave
Vennebjerg - 1 Oktober
Så har vi været inviteret af Nissan 4wd, til at deltage i et af deres arrangementer.
Det startede i Mosbjerg kl 9. om morgen, hvor vi fik Kaffe og rundstykker, der efter var der kørsel på en Mark, hvor der var stillet 2 trailbaner op.
Da vi var færdige, Kørte vi en grennlanding tur ud i det nordjydske, og lærte en masse dejlige nye veje at kende, en meget fin tur, vi endte turen ved Vennebjerg, hvor der var frikørsel i en grusgrav.
Tak for en god Dag..
Vennebjerg
Ertebølle - 16-18 September
vi var 14 stk. i Ertebølle, vi havde nogle fantastiske dage.Mindes de gamle med at se 24 timers trophy, fra 90.
sjovt at se folk, med mere hår på hovedet.vi besøgte Meca og fik vist alle lige handlet lidt og blev beværtet, med frokost, stort tak til Meca.Der blev også skruget bil, besøgt stenaldercenter, og ellers kikket på lokaliteterne. Vi hyggede i og omkring Landroverne,Vi takker Andre og Mona for nogle dejlige dage,på deres Campingplads.
På stranden
Værkstededag - 03/September
Så var værksteds dagen flyttet ud til Kim Horsevad.
Der kom ca 6 biler, iløbet af dagen.
Kim har god plads ,og man kan sagtens være en 3 biler, inde af gangen.
Der blev skruget og man kaom med gode råd.
Alt i alt en fin dag.
en der skruger
1/07 Hos Ib - Juli
Ja så skulle vi hente værktøj hjem til Ib.
Men det havde Jes sørget for ,at få styr på, så sammen med han's bror ,og Per Olesen + Kim Horsevad, havde de samlet værktøjet sammen, adkrydset listerne og kørt i samlet flok, ud til Ib med det hele..
Da Helge og undertegnet, mødte op ved 11 tiden, stod de og kikkede på noget af grejet.
Nå men vi fik så en øl og vand ,og små snakkede lidt om vind og vejr. Kikkede på Ib's hjem bragte Diskovery( en tysker)
Og så blev Kim's bil inspiceret lidt..
Inden alle kørte hver til sit...

Anne
En hjemme Produceret udkiks post
Sommer fest - 25 Juni 2005
En god håndfuld, havde fundet vej til sommer fest hos Ib.
Ib fik solgt lidt stumper, og til aften blev grillen fundet frem og der blev grillet, det med bragte mad.
Så gik snakken ellers, om alt muligt ,og man festede til den tidlige morgen.
Søndag formidag var der kaffe og rundstykker, og det blev da godt middag inden den sidste gæst kørte hjem..

Desværre ingen billeder, så I får lige et fra Læsø.
Helge og Læsø
weekend på Læsø - juni 2005
Weekend på Læsø.
Så har vi haft årets tur til Læsø, en fantastisk oplevelse for store som små.
Ca. 25 Landrovere med en 50 voksne og 8 børn, fra alle hjørne af Landet, samledes ved færgelejet, Fredag eftermiddag for at drage mod Læsø.
Vel ovre blev vi mødt af Steen som delte weekendens program ud til alle biler så vi kunne se hvad vi skulle deltage i, det hele var klappe og klart ,og virkeligt godt tilrette lagt.
Da vi var blevet indkvarteret rund om på Øen, Mødtes vi på campingpladsen i Østerby, for at grille og spise Jomfruhummere, med hjemmebagte flutes og salat.
Vi kunne virkelig spise hummer , dem var der nok af til alle mand. Og pragtfuldt smagte de.

Bagefter var der arrangeret øl smagning, hvor vi virkeligt fik fortalt om og smagt mange forskellige mærker, et virkeligt godt og underholdende arrangement.

Lørdag startede med fælles morgen mad, og madpakke smøring, med et stor udvalg af pålæg fra en lokal gårdbutik.
Bagefter gik det så ud i det blå, vi kørte Læsø tynd på kryds og tværs og fik virkeligt set mange spændende sider af Læsø, der var små ophold forskellige steder, hvor vi kunne nyde naturen og snakke med den mange deltagende. Om eftermiddagen samledes vi ved en sø, hvor vi blev mødt, med kaffe og nybagte kager. Inden turen gik videre ud i en ordentligt omgang vand kørsel, en enkelt kørte fast og måtte skubbes fri.
Om aftenen grillede vi, og ved 21:30 tiden, kørte vi i samlet flok mod saltsyderiet.
Hvor vi fik den mest fantastiske fortællinger, om hvordan Gud skabte Læsø/ de Nordiske guder og Læsø /saltsydning generelt og det hele blev sluttet af, med en rigtig spøgelses historie fra Læsø.
Jeg tro godt jeg kan påstå ,at alle voksne som børn, sad trylle bundet under hele fortællingen.
Vi blev også trakteret med bålkaffe- saltboller- krydderfedt og fåre pålæg, med mere.
Aftenen slutte ved midnat.
Søndag var vi lidt tidligere af sted, vi skulle jo på endnu en køre tur, denne gang gik turen ud over Rønnerne , vi kørte på havbund og det var virkeligt en oplevelse for livet.
Turen gik endnu en gang til saltsyderiet, hvor vi indtog vores med bragte madpakker, og fik mulighed for at købe noget Læsø salt. Vi sluttede turen, på Falck stationen, hvor vi fik mulighed for at fordøje de mange indtryk, og så få spulet bilerne rene for salt og mudder , inden vi skulle køre ned og tage turen hjem igen.
Vi fra Region Nordjylland, takker Steen og Familie, for den utrolige godt tur, og venter spændt på!! om vi bliver inviteret til en ny, næste år???
På havets bund
oudrup - Maj 2005
Ja så har vi haft en fantastisk dag, der var mødt 4- Range Rovere, 2 -90" 2 110" 0g en 130" frem til kørsel i grusgraven.
Vi startede med rundstykker og kaffe og en god sludder i Klubbens Campingvogn.
Dagen gik ellers med kørsel på de mange udfordrende steder, og alle udfordrede hinanden til at prøve de stejleste bakker, nogle fandt ud af, at kunne man ikke køre op, kunne man altid finde en anden vej op og kører ned istedet for.
Vi havde også nogle frem mødte tilskuer, som selvfølgelig fik tilbudt køreture i terrænget.
Så går det ned af
Strandtur - Maj 2005
Region Nordjyllands Strandtur blev afholdt d. 14.-15. maj 2005. Turen
startede som sædvanlig ved Klim hvor vi kørte ad små snedige grusveje til
strand-nedkørslen ved Tranum. Vel nede på stranden fortsatte kørslen
ufortrødent mod Tornby - dog afbrudt af et par lettere fastkørsler.

I løbet af turen støder man på to større åer, nemlig Liver å og Uggerby Å.
Begge disse blev krydset uden problemer og vores regionsleder
demonstrerede i sin V8'ere hvordan den perfekte bovbølge skal se ud!

Om søndagen gik turen fra Tornby videre til Skagen. Kørselsforholdene ved
Skagen er blevet lavet noget om, og inden kort tid bliver kørsel ved
Grenen og Skagen Nordstrand formentlig helt forbudt. I år var det dog
heldigvis tilladt at køre i området så turen sluttede ved Skagens Gren i
højt solskin.

Vel Mødt til næste strandtur!

Man sidder vist fast
Ekstra ordinært møde - Maj
Ja så har vi afholdt ekstra møde på Tylstrup Kro,
Bestyrelsen ville gerne forklare, om valg af ny hovedbestyrelse,og have forskellige ting på plads ang. værksteds dag , hvad bestyrelsen havde af planer.
Bla. lave klubbens trailer om til værksteds vogn.
Der blev fremvist inventar liste ,over hvad klubben er i besiddelse af , af værktøj og andre effekter.
Det blev et godt møde, hvor bestyrelsen havde en god dialog med de frem mødte medlemmer.
Der forklares
Med rattet i højreside - Marts 2005
Rammerne var sat som aldrig før, hvis man skal tro på Henrik Vestergaard der gennem flere år, havde haft en drøm om at samle flere engelske bilmærkeklubber "under samme tag" på en gang!
De myldrede frem fra nord, syd og øst ,(Vesterhavet gjorde tilgang fra denne kant umulig)
i små frække MG'ere, store brølende Landrovere og ikke at forglemme elegante Jaguarer, til et hyggeligt træf i hos Joan og Henrik i Fersholt Interiør & Brugskunst, ved Lønstrup - de der havde mulighed for det, mødte selvfølgelig "topløse" trods lidt spredte byger.
Som aftenen skred frem ,skulle det vise sig, at det stort set kun var bilmærkerne, de 35 fremmødte havde til forskel - snakken gik og især den indlagte ølsmagning vagte stor henrykkelse.
Baggrunden for mødet var egnetlig ikke særlig opløftende, Jaguar Region Nord
stod med et "hul" i aktivitetskalenderen i april/maj og desperationen var efterhånden udtalt. Ved et tilfælde kom tanken om et fælles mærketræf på banen og MG-klubben blev kontaktet - de var himmelhenrygte!
De ændrede hurtigt deres planer ("Pubmøder" kalder de deres sammenkomster) og en aftale var i hus. Da der efterfølgende ,skulle fremelskes en dagsorden til træffet, blev ølsmagning med engelse øl foreslået, og ganske tilfældigt viste det sig at et medlem at Danske Ølentusiaster også var medlem af Landroverklubben og en ny "kobling" var skabt!
Det blev på den måde en samling af forskellige MG'ere, Landrovere,Jaguarer og Øl-entusiaster der satte hinanden stævne.

Aftenens program indeholdt en omgang "dækspark" med indlagte lydindslag fra
både 4, 6, 8 og 12 hullede motorer, hvorefter de mange "projekter" i Henrik
og Joans lader blev taget i øjesyn. Så tilsagde kulden alle de
fremmødte at nu skulle der smages øl i galleriet. Da alle var bænket indtog 3 repræsentanter fra Danske Ølentusiaster podiet og så gik det løs med ord som
Humle, Malt, Gæring o.s.v. De til dagen udvalgte eksemplarer af denne skønne drik faldt i de flestes smag. Kaffe, the og hjemmebag blev herefter nydt rundt om i butik og galleri.
For at ingen skal få en tanke om at biler og øl da vist ikke hænger helt godt sammen - kan man beroliges med at formanden for MG Klubben repræsenterede ordensmagten, da han i det daglige er Politiassisistent i
Hjørring Politikreds. Alle havde dermed et yderligere incitament til at komme sikkert hjem!
Tilbagemeldingerne fra de fremmødte var yderst positive og næste fællestræf er allerede på tegnebrættet - MG-folket har fået overrakt fanen!


Sparkdæk
Værkstedsdag - April 2005
Så blev det Helge Kallehauges opgave at afholde værkstedsdag, Fruen havde bryget kaffe og bagt muffins.
Per Olesen var første mand på pletten, kl. var lige slået 10.
Derefter kom Kristian Trondal, så blev der ellers snakket om Landrovere og klub/ terræng og hvad man ellers kan finde på, over middag fik Kristian lavet et par små ting. Så dukkede John Frandsen og der blev snakket noget mere bakset med et reservehjul.Kl. blev over 15, inden der blev lukket og slukket.
En god dag for dem som var der.
Et par af bilerne
Hvorup terræng - Marts 2005
En super dag i terænnget, 20 biler var mødt op.
Instruktørene Ib og Helge, havde travlt med at uddele terrægbeviser.
5 nye grønne beviser blev det til.
En god dag fuld af udfordringer.
Op ad bakke
Strandtur - Febuar 2005
Nu har vi haft strandtur, det blev en hyggelig dag.
Med stor tilslutning.
Og der blev taget mange gode billeder,som kan ses i billedarkivet.
I samlet flok
Værkstedsdag - November
Fire biler var mødt frem, og der blev skruet på diverse ting, bla. skiftet indsugningsmanifold pakning på en V8 et spænden projekt, håber det hjalp på problemet. Som dagen skred frem måtte vi konstatere at klubbens halv tomme skralle og 21mm kraft top mangler, dem vil vi gerne have tilbage så der også er andre medlemmer der kan få glæde af dem!
gamle billed!
Den store Strandtur - Oktober
Strandturen fra Agger til Skagen var en god tur, en skam at der ikke var så mange med.
Det var idel vejr ikke for godt så det vrimlede ikke med folk på stranden, ej heller var der så mange der skulle trækkes fri kun et par stykker, og minsandten den ene ikke var en af vore egne! Et medlem fra Sønderjylland var med på turen og gav opvisning på at selv en V8 ikke kan trækken gennem Uggerby å uden at være i lavt gearområde, så den gik i stå da den skulle til at trække sig op med det resultat at den øjeblikkeligt sad fast!! Så skal der handles hurtigt da man let bliver suget helt fast i sand under vand. Jes kørte hurtigt over med det resultat at Benny fik våde sokker! (sidst var det Ib der fik!) Heldigvis kunne spillet lige trække ham op måske var det med hjælp fra den bølge Per fik lavet da han kørte over i 3 lav med fuld skrue og konstaterede også det var med forhøj hastighed! Turen blev kortet af med en dag da vi kun var fire af sted og alle havde lyst til at komme hjem en dag tidligere; men vi nåede til Skagen alligevel alle i god behold. Tak til alle for den dejlige tur. Hilsen Jes
gamle billed!
Værkstedsdag - August
Vi har nu holdt de 2 første arrangementer i August nemlig værkstedsdage.


Vi fandt Jørns store problem, med hans "gearkasse".


Det var heldigvis ikke der problem var men ved has hjulnav se billed.


Hilsen Jes

Hvor er tænderne?
Sommerfest - Juni
Vi var en del der var taget til sommerfest med Østjyderne.


Vi havde det sjovt og hyggeligt sammen.


Dette arrangement gentager vi også næste år.


Hilsen Jes

Var det lettere
Læsø - Juni
Hej Alle


Det var virkelig en god tur, tak til alle.


En god nyhed er at turen bliver gentaget til næste år.


Hilsen Jes

Vi fik vasked bilen!
Pinse stævne - 29 maj
Det var et fint arrangement, 3 nordjyder havde fundet frem til stedet, samt en god håndfuld Østjyder, og en Sønderjyde (ifølge tilhørsforhold!)

Vi fik først en gang rundstykker over en landreover snak inden vi prøved kræfter med området.

En rendegraver havde lavet et fint oplæg på en mark, og der var også store udfordringer på det 800 meter store kyststrækning med naturlige forhindringer i form af høje skrænter og siv, så høje som bilerne, med blød bund og ikke mindst den største udfordring at køre ud til revle 1, for hvor blev bunden til ½ meter dyn og hvad skulle man så sætte sit spil fast i!

Så bakgearet blev brugt i staten indtil der var flere der våvede sig ud på "dyb vand" vi skulle jo lige øve os til Læsø turen!
Der var nogle som gik glip af noget!

Per i sin flotte 110, på vej hjem til vask!
Værksteds aften 6-maj - Maj
Der blev tjekket indgangstandhjul i en Transfeargeakasse, og alle blev klar over vor vital det er at sørge for smørring og korrekt gearskift, på foto kan sees de meget slidte tænder. 150 Mm har den kørt! så hvis i ikke har tjekket/smurt jeres fornylig var det måske vær at ofre 2 pakninger og ½ time på det.

En anden havde problemer med temperaturmåleren trode vi, men det viste sig at være termostaten der drillede, så der kom en brugt;men fungerende i, så kom der varme og udslag igen.

Hilsen Jes

Slidt indgangs tandhjul
Værkstedsdag - April
Der var lignet op til test af 27MHz udstyr, og udskiftning af tandrem.


Det gav lidt problemer at få tandremmen af, først så ville bolten til remskiven ikke af derefter selve remskiven og nogle bolter ved vandpumpen, og til sidst den gamle pakning som dog ikke kunne stå for det elektriske stemme jern, samlingen gik let og elegant efter at den nye rem var sat på.
En lærig dag for dem der ikke havde skiftet tandrem før.

Endnu et gamle billed
Hvorup - April
Vejret var flot, og "damen" varm og livlig.


Der var 2 der fik deres terrængbevis, og 7 andre der boltere sig det dejlige terræng, efter signe skulle militæret også have vist sig fra den fredelige side, desværre skulle jeg hjem efter end terræng instruktion, men det kan en anden måske fortælle om.

Et gamle billed, da vores kamera ikke kom frem!
Værkstedsdag - April
På sidste værksteds dag var der mødt 5 op og der blev gennemgået teroi til det grønne kort + vist de 2 teori vidioer, der blev ikke skruet så meget men kigget lidt på den gamle fra 51, og den blev også started!
Den gamle fra 51
Oudrup - April
Hej Alle. Der var 5 biler der benyttede den dejlige lørdag til at få en tur i terænget, alle kom hele hjem.
Jens i Oudrup
Tur til Bertelsen - 20 Marts
Hej Alle


Vi var cirka 14 biler afsted til Bertelsen, hvor vi fik en fin gennemgang af Firmaet og dets opbygning samt hvad de kunne byde på.

Der blev snakked og handlet inden vi tog vidre til Team Bertelsen Grusgrav ved Randers, sådan en kunne vi godt bruge her i nordjylland.

Desværre fik jeg (Jes) kun 5 minutters fornøjelse, da en stikaksel ikke ville det samme som jeg, mon jeg så skal prøve en af de nye fra Team Bertelsen? De skulle jo ikke kunne knække.
Efter en bid kage + drikkelse drog vi alle nord på igen.


Tak til familien Bertelsen for det dejlige arrangment.


Jes

Ikke lige den måden man ønsker at komme hjem på!
Værkstedsdag - 6 Marts 2004
8 gæve nordjyder var mødt op for at skrue.


Der blev skruet i tre biler.
En fik ny tank. En anden fik ny forrude den sidste fik monteret en termo-switch til styring af ventilator.
Til sidst tested vi dyser som viste sig at skulle skiftes, de bliver de så på Værksteds aften næste onsdag.


Inden var der blevet ryddet op og flytted rundt så Landrover klubbens ting blev samlet på klubbens område.


Jes

Kender i denne model? Det er en Landreover
Værkstedsdag i Fræer - Januar 2004
Lørdag den 3/1-03 havde vi værkstedsdag i Fræer, vi startede kl 1000 med rundstykker, og så skal jeg ellers love for at folk knoklede, det var lige før at vi havde pladsproblemer, der var kanon fremmøde hele 10 Land Rovere deraf 6 inde på værkstedet, der blev skiftet fjedre og støddæmpere, der blev justeret motor, ordnet alle mulige problemer inden for el, og der blev skiftet olie så det sprøjtede !!!. Men vigtigst af alt, der blev snakket og udvekslet erfaringer og givet gode råd !!!. Kort sage en rigtig hyggelig dag, hvor der virkeligt blev bestilt og lavet noget !!!.
Der arbejdes på vækrstedet !!!.
Terrændag i Oudrup - December 2003
Lørdag den 7/12-03 blev der afholdt terrænkørsel i Oudrup, vejert var bare godt, og der var et godt fremmøde. Folk hyggede sig, og der blev kørt på livet løs. Senere på dagen blev der bygget baner, så folk kunne øve sig til eventuelle konkurencer senere. Kort sagt, en dejlig dag med masser af udfordringer.
Spillet belv brugt flitigt.
Julefrokost - November 2003
Søndag den 30/11-03 var der traditionen tro, julefrokost på Tylstrup Kro, det var dejligt at se det store fremmøde, folk hyggede sig, og snakken gik lystigt om løst og fast, og maden var virkelig dejlig og god !!!.
Årest traditionelle julefrokost på Tylstrup Kro
DM i pløjning. - Oktober 2003
Lørdag den 25/10-03 var vi som noget nyt med til DM i pløjning i Nibe !!! Vi havde sagt ja tak til at vise vores biler og deres kunne frem, vi havde fået anvist en fin gammel sandgrav, hvor vi rigtig kunne boltre os, vi havde lånt en Freelander af Bilhuset Haldrup i Aalborg, så folk også kunne se en ny bil, samt få materiale og priser på bilerne !!!, vi startede med at lave baner, og gøre klar til at folk kom og kikkede på os, og vores lille sandgrav blev rigtig godt besøgt, der var meget stor interesse omkring bilerne og deres formåen i terræn. Kort sagt en dag med oplevelser, store udfordringer og mange beundrende blikke !!!. En meget stor tak herfra til Bilhuset Haldrup, for udlån af Freelander og salgsmateriale !!!!!.
DM i pløjning.
Værkstedsdag i Fræer - Oktober 2003
Søndag den 11/10-03 Havde vi værkstedsdag i Fræer, vi mødtes kl. 0900 til rundstykker, og så blev der ellers smøget ærmer op, Jes havde et stort projekt, nemlig sin motor som skulle have nye pakninger fordi at de gamle var utætte, en anden skulle have tætnet sine styrekugler, en enkelt skiftede olie på bilen, og så var vi nogle som bare skulle have ordnet verdenssituationen, en meget vigtig opgave som også indebar det at komme med gode råd til alle de andre !!!.
Derr blev rigtig grublet.
Terændag i Nysum - Oktober 2003
Lørdag den 4/10 blev der afholdt terræn kørsel i Nysum grusgrav, der var virkelig godt vejr, og det var dejligt at se de mange fremmødte. Folk boltrede sig i det kuperede og specielle terræn. Der var, selv om det ”bare” var sand, udfordringer til alle, selv meget øvede !!!, og ved at det var rent sand var der ingen umiddelbar fare for at bilen fik buler eller der skete andre ting !!!.
Kort sagt en rigtig hyggelig og dejlig dag, hvor alle hyggede sig og havde det sjovt !!!.
Nysum grusgrav.
Værkstedsdag i Fræer. - September 2003
Søndag den 21/9-03 Havde vi værkstedsdag i Fræer, vi mødtes kl. 0900 til rundstykker, og så blev der ellers smøget ærmer op, vi skulle nemlig have indviget vores nye 5T presse til bøsninger, så der var flere som fik skiftet bøsninger i løbet af dagen. Ellers arbejde folk meget intenst med deres ”opgaver” og der blev selvfølgeligt også tid til det obligatoriske Land Rover snak, en meget vigtig del af vores arrangementer !!!!!!.
Her løses en opgave.
Besøg på synshal i Års - September 2003
Lørdag den 13/9-03 besøgte vi en synshal i Års. Vi mødtes med Kim Jensen kl 1000. Efter velkomsten og rundvisningen var der mulighed for at stille spørgsmål, og der blev stillet rigtig mange gode og seriøse spørgsmål, vi hentede en af vores biler ind, for rigtigt at kunne pege og få uddybet vores spørgsmål. Efter dette rigtig gode og fyllestgørende arrangement er der flere af os som har fået et bedre og meget mere positivt indtryk af de mennesker som arbejder i en synshal !!!!!!.
Der skal derfor lyde en meget stor tak til Kim Jensen for det fine arrangement !!!!!.
Synshal i Års.
Terændag i Hvorup - August 2003
Søndag den 24/8-03 blev der afholdt terændag i Hvorup, og denne gang holdt datoen, vi mødtes kl. 0900 til en gang rundstykker, og så var det ellers bare med at komme ud og køre.
Terænet var bare fint, selv om det ikke havde regnet længe var der stadig enkelte muder huller tilbage !!! Til frokost blev der lavet pandekager over åben ild, efter frokost var det igen blevet tid til terænkørsel, og det gik over stok og sten. Kort sagt en dejlig mudret dag !!
En dejlig dag i Terænet
Hygge og slappe af dag - August 2003
Lørdag den 2/8-03 blev der afholdt hygge og slappe af dag hos Kallehauge i Sørig, enkelte havde valgt at lægge vejen forbi, så det blev en hyggelig eftermiddag og aften !!!
En stor tak til Kallehauge for at stille græs, gril og ikke mindst ride heste til rådighed !!!.
Total hygge
Værkstedsdag - Maj 2003
Lørdag den 3/5-03 blev der afholdt foredrag og værkstedsdag i fræer. Pga. en del forvirring om arrangementet, blev det besluttet at Leo holder sit foredrag om Island på et senere tidspunkt, men vi var da nogle som fik sat trinbræder og spil på !!!.
Bilen i showmode
Biludstilling i Nibe - Maj 2003
Søndag den 4/5-03 afholdt Nibe handelstands-forening en biludstilling, og reg. Nordjylland var inviteret, vi stillede med 6 biler, blandt andet havde vi lånt en Freelander af Bilhuset Haldrup, og vores stand var virkelig godt besøgt, der var utroelig mange interesserede folk, både unge og gamle. Så det må siges at være en susces ud over alle grænser !!!, en stor tak herfra til Bilhuset Haldrup for lån af Freelander og info materiale !!!
Bilerne opstillet i Nibe
Strandturen 2003 - Juni 2003
Lørdag den 31/5 og søndag den 1/6 blev der afholdt Strandtur 2003. Vi startede kl 1000 fra Klim Strand, med 10 biler, og så gik turen ellers mod Skagen. Vejret var helt igennem strålende, høj sol og en let brise ind fra havet. Turen gik fint, alle var med, pånær en som kom til at sidde fast i et åudløb, men bilen blev hurtigt trukket fri, og turen kunne fortsætte.
Ved middagstid holdt vi ind og spiste vores medbragte mad, hvorefter turen stille og roligt gik videre mod Skagen. Sidst på eftermid- dagen, nåede vi Tårnby Strand Camping, fik anvist vores pladser, og pakket ud, der blev hurtigt tænt på i grillerne, og så gik snakken ellers lystigt !!!
Næste morgen gik det så igen videre mod Skagen, vi stoppede nogle gange undervejs, for at strække ben og for at lege lidt, vi prøvede en stor oppustelig kugle som man kan være inden i, og så rulle rundt, man bliver lidt ør i hovedet, men det er en sjov oplevelse !!!, ved Tværsted holdt vi ligeledes ind og fik en velfortjent is, solen skinnede stadig helt fantastisk. Så rullede vi igen videre og vi nåede Skagen kl 1530, vi gik en lille tur, hvorefter at vi skiltes. Tusind tak for en dejlig og ikke mindst hyggelig tur !!!!!. Ligeledes en stor tak til Søren Diget, for lån af Zorben (Kuglen som man kunne være i.) !!!!!!.
De 10 heldige biler som var med fra start.
Nordjysk Login
Medlemsnr:
Password:

Dansk Land Rover Klub er en landsdækkende interesserorgination Hvis formål det er at sprede interessen for og omkring Land Rover. Læs mere om klubben på dens officielle hjemmeside.

www.dlrk.dk
Praktiske links på DL-RK